MarkkuTurpeinen Musta tuntuu ja muuten minun mielestäni!

Sananvapauskeskustelun yllättäjä.

Ylen sananvapauskeskustelun suuri yllättäjä oli mielestäni Pirkko Saisio. Vanha taistolainen, homoseksuaali, joka puhui hmisryhmästä, jota ei yleensä Ylen puheohjelmissa tuoda esille. Hän nosti esille valkoisen heteromiehen, jota yleensä käsitellään yhtenä ryhmänä. Ryhmän niskoille kasataan kaikkien muiden ihmisryhmien syrjinnät ja kaltoinkohtelut huomioimatta sitä että jokainen valkoinen heteromies on yksilö omine arvoineen ja ajatuksineen. Saision kanssa yritti keskustella kaksi miestä, Finlaysonin pomo ja virkaheitto pappi, jotka molemat olivat teemasta ulkona kin lumiukot helmikuussa. Peukkuja Pirkko Saisiolle, joka uskalsi jo vuosia sitten julkisuudessa tunnustaa taistolaisuuden harhat. 

Keskustelun hauskin jäsen oli huivipäinen nuori nainen, jonka päässä oli varmaan yliviritetty puhesyntetisaattori. Näin hämäläisenä sain kiinni noin joka seisemännestä sanasta :) Puhuikohan hän asiaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Eero Mattila

Yleisesti ottaen keskustelun taso oli ala-arvoinen. Täytyy ihmetellä, miten ihmeessä niin suuri aihe kuin "sananvapaus" saadaan typistettyä seksuaaliseen suuntautumiseen tai rättifirman mainostemppuun, jossa ratsastetiin naisen eurolla (joka on täydellistä fiktiota). Eihän siitä puuttunut kuin joulupukki...
- Onkohan laatujournalismi ja älyllinen keskustelu poistettu jo kokonaan Ylen omasta tuotannosta?

- Onneksi ohjelman jälkeen voi katsoa Ulkolinjaa "Totuuden jälkeinen aika".

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mielestäni keskustelu oli täysin yllätyksetön ja YLE:n nykytason mukaisesti täysin merkityksetön.

Siellä sekalainen mutta totaalisen vaaraton ja hampaaton sakki keskusteli marginaalisista kysymyksistä, kaikenlaisista identiteettiongelmista. Ja valtavaksi ongelmaksi koetaan some ja siellä rehottava törkeä kielenkäyttö. Samaan obligatoriseen valitusvirteen kuuluu mainita muutaman niin sanotun valemedian nimi.

Varmaa oli vain se, ettei ainoatakaan maahanmuuttokriitikkoa, sosiaaliantropologia tai kulttuurikonfliktista, moraalianomiasta ja segregaatiosta millään tavalla huolestunutta henkilöä ollut läsnä. Puheenaiheenahan oli sananvapaus, joten ko. mielipiteiden edustajat olikin viisainta pudottaa jo ennakolta kuvasta.

Hohhoijaa. Joskus noita seuratessa tulee kysyneeksi itseltään onko mahdollista enää päästä tuon riman alle. Että ympäripyöreitä mussupuhujia vain, kuplaa tunnustavia kuplaihmisiä, ja tietysti kiintiötoiskulttuurinen.

Nämä eivät ajattele nenäänsä pitemmälle. Omat ongelmat ja pienen minän kokemukset riittävät. Joku puhuu tosiaan yhtä paljon kuin ajattelee -- ja mitä enemmän puhuu, sitä enemmän katsoja alkaa toivoa että hän joskus olisi antanut itselleen aikaa ajatella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Cambridgen yliopistossa kurssikirjallisuuteen kuuluu mm. Shakespearen "Titus Andronicus". Kurssia opettava professori haluaa teokseen varoitusmerkinnät siinä esiintyvästä väkivallasta ja insestistä. Tämä ei kuulemma ole kuitenkaan yliopiston yleinen linja.

Älyttömyyden tekee tietenkin entistä mielenkiintoisemmaksi se, että Euroopassa vaeltaa väkeä kulttuureista, joissa julkiset mestaukset, naisten kivitykset ja ruoskinnat ovat arkipäivää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Etkö ymmärrä, että olet itse iso osa sananvapauskeskustelun ongelmaa, kun mitätöit ja vähättelet jotakuta yhteiskunnallista keskustelijaa nimittämällä häntä ”kiintiötoiskulttuuriseksi”?

Eikö Seppo olisi tuon huojuvan ja läpinäkyvän sivistyneen yläpuolelle asettujan esittämisesi sijaan ihan vaan reilumpaa päästää itsensä vapaaksi ja sanoa suoraan vaikuttimensa: ”En edes kuuntele, mitä ajattelet ja sanot, koska sinulla on ruskea naama ja olet nuori nainen ja koska minä olen mitätön ja pieni ukkeli enkä kestä älykkäitä naisia”?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""vähättelet jotakuta yhteiskunnallista keskustelijaa nimittämällä häntä ”kiintiötoiskulttuuriseksi” ""

Höpö höpö. Minä en ole laatinut YLE:n keskusteluohjelmien vieraslistoja, joissa vieraskulttuurisille on kiintiöpaikka.

Onhan niitä vastaavissa keskusteluissa ollut sekä naisia että miehiä, monen ikäisiä ja kokoisia, ja -- kuten varmaan olet tarkkasilmäisenä huomiontekijänä noteerannut -- jos studiossa on yhtä aikaa naisia ja miehiä, heille on varattu kiintiöpaikat kaukana toisistaan, koska he eivät halua kuunnella eivätkä katsoa, eivät kunnioittaa toisiaan tasavertaisina, eivätkä ylimalkaan olla missään tiedollisissa tekemisissä vastakkaisen sukupuolen kanssa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #11

Sekopäistä roskaa. Et selvästikään ymmärtänyt kritiikkiäni.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #12

Oliko se kritiikkiä? Pidin sitä vain likaisen mielikuvituksen lipsahduksena.

Parempaa jatkoa sinulle.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Muutama päivä sitten tuli 13 vuotta täyteen siitä kun annoin telkkarini pois. En siis edelleenkään menettänyt mitään kun jätin tämänkin keskusteluohjelman katsomatta...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Harvoin olen Kejon kanssa samaa mieltä. Nautitaan tästä hetkestä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ilahduttavaa, että suosittelet kommentteja niiden sisällön perusteella etkä sen perusteella, kuka ne on kirjoittanut.

(Itse asiassa, jos emme noin tekisi, niin blogialustaa voisi yhtä hyvin "tehostaa" niin että kommenttien ja kirjoitusten suosittelemisen sijasta voisi vain suositella tai olla suosittelematta kirjoittajia. Tällä tavalla porukka sitten jakautuisi toisiaan vastaan taisteleviin joukkueisiin -- asioilla ei välttämättä olisi niin väliä...)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Liekö pahansisuisuuttani mutta telkkari istuu tanakasti sivupöydälläni ihan jo sen takia että maksan pakollista veroa siitä. Avaan sen masoistisuuttani usein silloin kun tulee eduskunnan kyselytunti.

Taistolaisuus aikanaan tuntui pahalta taudilta, käytäntö on kuitenkin osoittanut että siitä voi parantua.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Huumoria se on huonokin huumori tuumasi isäntä, kun television aukaisi. Säätiedotukset ovat kyllä vielä suurimmaksi osaksi puolueettomia, varsinkin merisää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jännää kverulanssia. Alt Right on luonut jankutuksen valkoisista, lihaa syövistä heteromiehistä ja sitten Saisiota kiitetään kun vaatii siten nyanseja, vaikka samat tahot kiittävät jotka uhriklöntin ovat luoneet.
Hedelmätöntä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Lihaa syövä valkoinen heteromies, joka ei koe syllistyneensä (eikä ole syyllinen) koko maailman epäoikeudenmukaisuuksiin, kuuntele aikansa syyttelyä ja vi***tuu siihen. Sitten ei ole suurta väliä liittyykö Suomen Vastarintaliikkeeseen tai KKK:niin kun kuitenkin syytetään vaikka istuisi kotona ja vain katsoisi saippuasarjoja ja leikkisi lastenlastensa kanssa.

Valkoinen lihaasyövä heteromies ei pääse ikinä stigmastaan. Kun on olemssa uhrit niin pitää olla myös sortajat. Sortaja on aina "valkoihoinen, lihaasyövä heteromies". Hän on syyllinen Afrikan väestöräjähdykseen, Kaakkois-Aasian rohingojen hätään, naisten ja lasten pahoinpitelyihin ja seksuaaliseen häirintään, vähemmistöjen sortoon ja tappamiseen.
Nimenomaan "valkoinen lihaasyövä heteromies" ei yksilöidysti joku tai jotkut. Idi Amin oli aikoinaan hirviö Ugandassa. Jos hän olisi ollut valkoihoinen hetero Euroopassa, punavihreässä kuplassa hän olisi ollut kuka hyväänsä valkoinen heteromies.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksi kehuit Pirkko Saisiota vaikka itse teet sitä mitä Saisio arvosteli? Levität ennakkoluuloja LVH-Mstä yhtenäisenä ryhmänä. Ei niitä vihervasemmisto levitä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #15

Kyllä levittää! Punavuoren ja Käpylän kuplassa ei tunneta sen enempää yksilöinä kuin ryhmänäkään muita kuin vihervasemmistolaisia. Jos joku muu sieltä löytyy, sitä ei oteta mukaan laulamaan vanhoja AgitPropin lauluja.
Tunnustan: Levitän ennakkoluulojani koskien Punavuoren, Käpylän ja Kallion kaupunginosien punavihreää kuplaa.
PS! Ystäväni on asunut viidennellä linjalla 1970 -luvulta lähtien ja hän on seurannut, miten työläiskaupunginosa on muuttunut kaikenmaailman "itseilmaisujen", viherpiiperryksen ja maailman sosiaalitoimston kannattajien kaupunginosaksi.
Jopa vanhat juopot ja narkkarit vieroksuvat katujen monikulttuurisuussoppaa, jota pyörittävän pikkutytöt, jotka ovat joko juuri muuttaneet Kannonkoskelta Kallioon tai päässeet opiskelemaan Kallion ilmaisutaidon lukioon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Mä elän kaiken ton ulkopuolella. Miksi ennakkoluulojen ja stereotypioiden pitäisi kiinnostaa. Elämä ei ole niissä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #17

"Miksi ennakkoluulojen ja stereotypioiden pitäisi kiinnostaa."

Lue esimerkiksi näyttelija Krista Kososen ja Reino Nordinin haastatteluja, jotka ovat täynnä ennakkoluuloja ja stereotypioita. Heidän elämänsä näyttää perustuvan ennakkoluulojen ja stereotypioiden varaan. Media pyörittää sitten näitä ennakkoluuloja ikään kuin ne olisivat faktaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Varmaan oli näin vaikka Reino Nordinin kuplista en ole kuullut. Suurin osa ihmisistä elää kuitenkin koko kuplakeskustelun ulkopuolella. Miksi antaa sille valtaa? Sen tarkoitus on jakaa ihmisiä ja tehdä kuiluja heidän välilleen.
Esim tällä alustalla meillä on se yhteistä että nämä palstat kiinostavat ja että käytämme aikaa täällä kommentoimiseen ja jopa blogien tuottamiseen.

Toimituksen poiminnat