MarkkuTurpeinen Musta tuntuu ja muuten minun mielestäni!

Jaa, Kärkkäinenkö pannaan boikottiin?

Täällä meilläpäin on iso kauppa, jota kuulemma joku Kärkkäinen hallinnoi.

Nyt ilmeni että jotkut tavarantoimittajat meinaavat boikotoida kauppaa kun Kärkkäisen politiikka ei kuulemma sovi tavarantoimittajien brandiin. Tiedä häntä.

Kyllä minä mieluummin nukutan lapsenlapseni Kärkkäisen muumilakanoihin kuin Finlaysonin lakanoihin, joissa kakai miestä nojaa toisiaan vasten housujen etuosa pullottaen. No voin olla ahdasmielinen, mutta näin on! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä ole pannut Finlaysonin ajat sitten boikottiin!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse olen boikotoinut Kärkkäistä jo vuosikaudet. Natsilakanoissa ei ole hyvä nukkua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miten kaukana on lähin Kärkkäisen kauppa sinusta mitaten?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #5

Kiitos. Pitääpä käydä tutustumassa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #5

Näin on. Kerran etsin yhtä tuotetta nettikaupasta. Ainut myyjä oli Kärkkäinen, jätin väliin vaikka olisi ollut tuikitarpeellinen siihen tilanteeseen.
Oikeastaan tein uudet sisustusratkaisut tuon ostamattomuuspäätöksen myötä ja hankin aivan uudet kamppeet vanhan rinnalle ja heitin vanhan kirpparille, tuotteen joka olisi tarvinnut Kärkkäisen apua :D

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #8

Fanatismista kärsii koko ruppi!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eihän etäisyys ole boikoinnin este, pikemminkin päinvastoin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #20

Aivan; mitä kauempana myymälästä, sitä helpompi boikotoida.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En vastaa Parkkolalle koska olen bannannut hänet.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

En kommentoi lakanoita mutta pdän herra Kärkkäisen maailmankatsomusta vastenmielisenä varsinkin natsi-sympatioiden osalta.

Lisäksi äimistelen taitavan liikemiehen ajautumista tälläisille henkisille sivuraiteille.

Jos Kärkkäisen firma olisi pörssissä niin en uskaltaisi kyllä sijoittaa siihen. Kuluttajaboikotit ovat kova ase esim. Yhdysvalloissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kärkkäisellä on oma lojaali asiakaskuntansa, esim. Pohjois-Pohjanmaalla.
Jos jonkun tavarantoimittajan tuote puuttuu, he ostavat kilpailijaa, jos hinta on kohdallaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Harri Rautiainen. Aika pahoin olet erhtynyt, minä ostan tarpeeseen, en lojaalisuuden tähden. Sitä mitä en voi ostaa Kärkkäiseltä, en osta mistään muualta.

Korjaan. Tilaan Kiinasta mitä ei täältä saa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29

Ari, lojaalius perustuu siihen, että Kärkkäiseltä ovat tottuneet saamaan edullisimmin.
Itse pohjoiseen ajaessani pääsen vajaalla tankillisella Kärkkäisen Iin kauppapaikalle, jossa kannattaa tankata täyteen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mitä en saa Kärkkäiseltä, en osta muualtakaan. Jos/kun Fazer laittaa Kärkkäisen pannaan, samaa tapahtuu Fazerille. Leipäni ja suklaani saan muualtakin.

Tuli tunne, pitäisikö meidän suosia pieniä kotimaisia leipomoita. Laadukkaan suklaan voit tilata Belgiasta netin kautta. Siinä ei tarvita Fazeria.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Lähin Kärkkäinen on monen sadan kilometrin päässä. Tosin vaikka olisi lähelläkin, niin en myöskään silloinkaan laittaisi boikottiin. Ihminen se Kärkkäinenkin on ja hänen mielipiteensä eivät vaikuta hänen myymiinsä tuotteisiin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sama vaiva minulla. Enpä ole ikään tainnut mitään Kärkkäiseltä ostaa.

Mutta jos tavarantoimittajat alkavat jättämään myymättä Kärkkäiselle, sillä tietenkin on pidemmän päälle vaikutusta myös Kärkkäisen myyntiin. Omalta osalta en osaa sanoa, alkaisinko boikotoimaan vai en, jos joutuisin päätöksen tekemään. Tältä etäisyydeltä asia on pelkkää teoriaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos tuet ostoksillasi kauppiasta, joka tukee tuotoillaan uusnatseja, jotka pahoinpitelevät poliittisesti eri mieltä olevia ja haluavat autoritäärisen yhteiskunnan, jossa on mm. rotuinstituutteja niin se on sinulle ihan ok?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Voi olla aikamoinen homma pitää moista moraalikarttaa päässä ja voi olla aika ankeaa elää karttaa koko ajan vilkuillen. Kuinka montaa yritystä muuten boikotoitte ja onko teillä myös erillinen lista hyville yrityksille?

Mikä olisi muuten teidän mielestä tyydyttävä lopputulos natsien toimeentulon osalta? Kuitenkin kun haluatte syöstä natsiyrittäjät konkurssiin ja ilmeisesti töissä käyvät natsit työttömiksi. Jos nyt miettii vähän pidemmälle, niin eikös niillä ole enemmän aikaa riehua työttömänä kuin töissä? Vai onko hommassa kyse vain tyytyväisyyden tunteen saaminen vastapuolen kärsimyksestä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #39

Aikamoista. Närkästyt siis natsien boikotoinnista. Luulisi, ettei moraalikartan tarvitsisi kovin kummoinen olla, jotta ajattelisi natsien tukemisen olevan huono juttu. O tempora o mores!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #44

"Aikamoista. Närkästyt siis natsien boikotoinnista. Luulisi, ettei moraalikartan tarvitsisi kovin kummoinen olla, jotta ajattelisi natsien tukemisen olevan huono juttu. O tempora o mores!"

Närkästymistä näyttäisi ilmenevän enemmän siellä toisella puolella. Yritän vain luoda paremman ymmärryksen siitä, mikä ajaa teitä eteenpäin. Tällä hetkellä en ole saanut lähinnä mitään muuta irti kuin sen, että vihaatte natseja. Tiesitkö, että natsit vihaavat teitä? Olette siis tuossa suhteessa samanlaisia.

Samoin teillä kummallakin on puhtaustestit. Jos jollakin on jotain kanssakäymistä natsien kanssa, hän on teidän mielestänne natsien tukija. Natsien mielestä tiettyjen ulkomaalaisten ryhmien ja teidän kanssanne kanssakäyminen on rotupetturuutta.

Myös retoriikka on hyvin samanlaista. Natsien jutuista, jos korvaa kiukun kohteen sanalla natsi, niin juttu muuttuu täsmälleen samanlaiseksi kuin mitä jutut ovat toisella puolella. Samalla tavalla esim. sinun jutuissa sanan natsi voi korvata vaikka sanalla vihervasemmisto ja teksti muuttuu samanlaiseksi kuin mitä natseilla on.

Tiedän hyvin, ettei kumpikaan puoli kuuntele minua, mutta en kirjoitakaan näitä asioita teille vaan analysoin teitä julkisesti, jotta muut ymmärtäisivät teitä paremmin. Toki tekin vihan laannuttua ymmärrätte sitten myöhemmin sen, mitä tarkoitin näillä teksteillä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Jussi Kangasluoma
Jos. Etkö huomaa JOS. Ketkä riehuivat Tampereella? Teikäläisittäin aivopestyt!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ihminen se Kärkkäinenkin on
..........

Se ei sinua sitten haittaa että hän ei pidä juutalaisia ihmisinä?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Olen eri mieltä hänen kanssaan asiasta, mutta se ei haittaa hänen kauppaketjun kaupassa käymistä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #104

Haittaisiko teidän keskinäistä kaupankäyntiä ollenkaan se jos Kärkkäinen ei pitäisi sinua ihmisenä vaan hänen ideologiansa perusta olisi sinun tuhoaminen?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #108

Itse asiassa olen natsien mielestä rotupetturi, joten kysymys on ihan relevantti. Silti ei tuokaan asia haittaa pahemmin kaupankäyntiä.

Voisin heittää vastakymyksen. Jos tiedettäisiin täysin varmasti, että valitsemalla johtajaksi jonkun tietyn natsin, voitaisiin hävittää köyhyys ja sitä myötä kurjuus koko maailmasta, niin olisitko äänestämättä tuon natsin puolesta? Enkä nyt tarkoita mitään kurjuuden vähentämistä tuhoamalla osaa maapallon väestöstä vaan tuottamalla hyvinvointia sen verran, että se nostaisi kaikki ihmiset jaloilleen ja pois absoluuttisesta köyhyydestä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Kyllä minä mieluummin nukutan lapsenlapseni Kärkkäisen muumilakanoihin kuin Finlaysonin lakanoihin, joissa kakai miestä nojaa toisiaan vasten housujen etuosa pullottaen."

Uusnatsien tukeminen on ihan jees kunhan ei vain homoja vahingossakaan tarvitse nähdä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Kyllä minä mieluummin nukutan lapsenlapseni Kärkkäisen muumilakanoihin kuin Finlaysonin lakanoihin, joissa kakai miestä nojaa toisiaan vasten housujen etuosa pullottaen."

Muumit ilman sukuelimiä ja olennaisia ruumiinaukkoja antavat lapsenlapsille valheellisen kuvan. Finlaysonin homomiehet ovat vain niin paljon rehellisempiä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Aika vähän näitä boikottimotiiveja arvioidaan psyykkisen tason kannalta -- ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri todistaa jo itsessään psykososiaalista taantumista, mutta sitten lisäksi mukaan tulee jokin kontaminaatio, "saastumisen" tai "pahuuden tarttumisen" mielle, joka on siis samanlainen kuin esimerkiksi joissakin hyvin ahdistuneissa uskonlahkoissa, joissa vältetään katsomasta pesukoneen ikkunaluukussa pyöriviä naisten alusvaatteita, tms.

Ehkä itsekunkin kannattaisi tutkiskella oman tietoisuutensa ja alitajuntansa rajapintaa joltain tällaiselta kannalta. En toki ole sitä mieltä, että boikotoiminen olisi aina ahdistuksesta kotoisin, mutta luulenpa että aika usein on. Vähintäänkin silloin kun hyvän ja pahan myrkyt valtaavat koko ajattelun niin että mieluummin esimerkiksi kuolee lääkkeiden puutteeseen kuin käy kokoomuslaisten apteekkarien apteekeissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Seppo Oikkonen: "blaa blaa blaa..."

Tai sitten toiset vaan eivät halua ostaa näkyvältä natsilta. Ei sen sen vaikeampaa ole.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Primitiivireaktiot, Nollatoleranssi ja Lopullinen Ratkaisu kuuluvat sitten jo sinne ihan ääripäähän, jossa Hyvä ja Paha lyövät kättä ja menevät sekaisin. Psyyken pohjalla päämäärät ja keinot, subjektit ja objektit palautuvat yhteen. Totalitarismi on samanlaista, olipa kyseessä äärioikeiston Hitler tai äärivasemmiston Stalin. Kauppojen boikotointi ja kristalliyö toimivat kumminkin päin. Läksyjä ei ole opittu.

Houkuttelevaahan se on. Minäkin mietin mahdanko koskaan ostaa mitään Finlaysonin tuotetta sen jälkeen, kun johtaja totesi äskeisessä YLE:n sananvapausillassa, että ne firman työntekijät jotka eivät tunne homonostatusta omakseen out, tuossa on ovi.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #21

Hyvä Seppo, sinä vain jatkat tätä "blaa blaa blaa...". Ja tämä koskee etenkin ensimmäistä kappalettasi. Etkö ollenkaan ajattele ennen kuin kirjoitat? Ajatusten virta voi tietenkin tuntua hyvältä...

Oletko koskaan muuten miettinyt sitä, ettei välttämättä kannattaisi kirjoittaa sanoja isolla alkukirjaimella? Se ei todellakaan anna sinusta hyvää kuvaa - päinvastoin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #68

Juuri noin. Jo ensimmäinen kappale paljastaa. Juuri tuo sana paljastaa mikä hän on miehiään. Hän on tuossa kuvassa väärässä seurassa. Mitä, ostaako hän siitä kaupasta. Kaikki tietää mitä se merkitsee.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Ostin Kärkkäiseltä mainion suomalaisen huippubrandin takin. Ei ollut muualla myynnissä. Jos ko. firma olisi boikotoinut Kärkkäistä, olisi jäänyt takki ostamatta. Kiitos ko. valmistajalle huippulaadukkaasta takista!

Paras tapa kampittaa Kärkkäistä on laittaa tarjolle niitä tuotteita, joita valmistaja arvelee kansan haluavan. Sisäänostajien henkilökohtainen vakaamus ei saa olla vaikuttamassa, jos haluaa olla oikeasti mukana busineksessa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Vasemmisto on kovin kiihdyksissään HS:n jutun vuoksi. Kaikkien kannattaa nyt silti vain yrittää säilyttää maltti. Samoin kannattaa lukea vastine HS:n juttuun, jossa todetaan muun muassa seuraavaa:

"HS:n artikkeli ei sisältänyt mitään uutta. Teksti pyrki antamaan vain tekohengitystä joukolle vanhoja syytöksiä, koska lehden toimitus ei allekirjoita yhtiön omistajan henkilökohtaisia arvoja."

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Vasemmisto on kovin kiihdyksissään HS:n jutun vuoksi.
............

Natsien tukijat näyttävät uskottelevan itselleen ja muille, että vain vasemmisto vastustaa rasismia.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kärkkäisenä sanoisin, että pitäkää tunkkinne. Kiinasta saa paljon parempaa tavaraa ja paljon halvemmalla.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Höh. Mitä tekemistä kauppiaan aatemaailmalla on kauppojen kanssa? En minä ole ainakaan koskaan ollut siitä kiinnostunut. Jos jonkun kauppaama krääsä on minun käyttööni sopivaa ja hintakin kohtuullinen, minua ei muu kiinnosta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos siis kauppias tukisi yrityksensä tuotoilla anarkisteja, kommunisteja, vihervassareita ja muita vastaavia niin tämä ei vaikuttaisi mitenkään ostopäätökseesi?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Miten se voisi, kun en kysy? En minä sotkeudu toisten yksityisasioihin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #87

Eli, jos tietäisit, että joku kauppias tekee yhteistyötä väkivaltaisten islamistien kanssa niin sinua ei haittaa, kauppiaan yksityisasia.

Eero Mattila

Voi jeesus mitä jeesustelua!

HS ei varmaan tuo julki mitä puolueita S-kauppa ja K-kauppa ovat tukeneet? Kuinka monta rikollista ja pedofiilia on saanut näiltä kauppialta puoluetukea?
- Kuinka monta lapsityöläistä rättikauppiaat ovat yhdessä tappaneet? kaikki ovat murhaajia! Jos käytät vaatteita olet murhaaja!

- Arvatkaapa miksi HS ei tutki näitä muita kauppiaita ja heidän julkaisemiaan lehtiä? Koska mediatalo saa mainosrahaa näiltä muilta kauppiailta... Kärkkäisen Magneettimedia on HS:n kilpailija mainosmarkkinoilla!!!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ehkä hieman suhteellisuudentajua kaivataan. Tässä tapauksessa siis kauppias tukee yritystoiminnasta saamillaan tuloilla yhdistystä, jonka jäsenet ovat useasti pahoinpidelleet ihmisiä poliittisissa tilaisuuksissa, joka haluaa lakkauttaa maamme demokratian, liittää Suomen pohjoismaiseen natsivaltioon, jonka johtajat he valitsevat ja jossa ihmisten asema yhteiskunnassa määritellään rotuinstituuteissa. Täysin tietoisena kaikista näistä yhdistyksen tavoitteista.

Jos joku kauppaketju tukisi tietoisesti ja julkisesti rikollista toimintaa tai pedofiliaa ajavaa yhdistystä niin voitaisiin puhua samanlaisesta tilanteesta. Jos näin jossain on niin kerro ihmeessä.

Eero Mattila

Mielellään faktoja kiitos.

- Viimeaikaisissa miekkareissa ongelmia on aiheuttaneet vasemmistonuoret.

- Jos uskoo pohjoismaiseen natsivaltioon tai sen uhkaan uskoo varmaan myös Joulupukkiin. Onneksi Joulu on taas tulossa.

- Maailmassa on ihan todellisiakin uhkia - olkiukkoja ei tarvita.
- Varsinkin on täysin naurettavaa vertailla pohjoismaista poikajoukkoa kansallissosialistiseen liikkeeseen. Kansallissosialismin avulla Saksa nousi 30-luvulla Euroopan jätti-inflaatiosta jaloilleen. Kuuriin kuului mm. valtion omat lainat ihmisille, 40-tuntinen työviikko, lapsiperheiden tuki yms.

HS jutun taustalla on juurikin ne asiat mitä kirjoitin. Kärkkäiseltä ei saa mainosrahaa, koska Kärkkäisellä on oma valtakunnallinen lehti. Kilpailijan kampittaminen tuollaisilla keinoilla on ala-arvoista ja hyvä esimerkki siitä miten helposti ihmiset ovat johdateltavissa. Lynkkaysjoukko enää puuttuu. Jotain vastuuta pitäisi olla!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #30

Mitkä faktat uupuu?

Vastarintaliike on syyllistynyt useaan pahoinpitelyyn:
https://yle.fi/uutiset/3-9176428

Heidän manifestistaan voit lukea tavoitteet, joihin kuuluu autoritäärinen yhteiskunta, rotuinstituutit jne. Vaikka yhdistyksen kannatus onkin marginaalista niin Kärkkäinen kuitenkin tukee toimintaa. Jos jokin on kaukaa haettu niin esittämäsi HS:n motiivi kilpailijan kampittamisesta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #34

Miten se tukeminen tarkalleen ottaen tapahtuu? Kuka tukee, ja millaisilla rahasummilla ? Onko kyse Säännöllisestä tukemisesta vai onko sittenkin kyse tavanomaisesta kaupankäynnistä? Faktaa ei ole se, että luettelee omia näkemyksiään ryhmittymästä X

Vastarintaliike ei voi syyllistyä pahoinpitelyyn, koska Vastarintaliike on määrittelemätön ryhmä. Pahoinpitelyyn voi syyllistyä vain luonnollinen henkilö.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #40

Niin, siis en aio avata äärivasemmistolaisten anarkistien ylläpitämiä sivuja ja sen perusteella ryhtyä päättelemään jotakin.

Jos et osaa kertoa tai et tiedä, miten tukeminen tapahtuu, millaisilla summilla, kuka tukee, kuinka säännöllisesti jne. Niin voidaan todeta, ettei tässä oikeastaan edes ollut mitään faktaa. Tavanomainen kaupankäyntihän ei ole tukemista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #43

Kaikki on kirjattu asiallisesti tuonne linkkeineen varsinaisiin tiedonlähteisiin ja varsin tiiviissä muodossa. En toki Ilkka sinulta odottanutkaan, että tutustut mihinkään aineistoon vaan tyrmäät sen lähteen perusteella arvottomaksi - kuten niin usein ennenkin.

Ehkä parempi jos todetaan heti, ettei meidän keskustelumme tule etenemään mihinkään niin säästyy molemmilta aika muuhun.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "- Arvatkaapa miksi HS ei tutki näitä muita kauppiaita ja heidän julkaisemiaan lehtiä?"

Noin niinku ajatuskokeena; mitähän olisi kirjoiteltu, jos Kärkkäinen olisi ostanut Hesarin etusivun mainokselleen?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jos täällä aletaan boikotoimaan ideologian vuoksi, pannaan sitten kaikki kauppiaat paljastamaan poliittiset mieltymyksensä ja valitaan ostopaikka sen mukaan.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Mistä asti Natsi ideologia on noussut muiden rinnalle?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ehkä hieman suhteellisuudentajua kaivataan. Tässä tapauksessa siis kauppias tukee yrityksestä saamillaan tuloilla yhdistystä, jonka jäsenet ovat useasti pahoinpidelleet ihmisiä poliittisissa tilaisuuksissa, joka haluaa lakkauttaa maamme demokratian, liittää Suomen pohjoismaiseen natsivaltioon, jonka johtajat he valitsevat ja jossa ihmisten asema yhteiskunnassa määritellään rotuinstituuteissa.

Tämä ei ole ihan perinteistä poliittista tukea.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ihan uteliaisuudesta, mitenkäs IKEAn boikotointi? Vaikuttaa nimittäin ihan oikealta natsilta tuo Kamprad...

"Ingvar Kamprad var aktiv nazist under andra världskriget. Han värvade medlemmar till ett nazistiskt parti och hade en särskild akt hos föregångaren till Säpo där han kallas ”nazist”.
Dessutom höll Kamprads kopplingar till den nysvenska rörelsen i sig även efter kriget."

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ikeaa boikotoin muuten vaan. Ahdistava ostoshelvetti pahvisine huonekaluineen.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Täällä on täydellisesti unohdettu se seikka, että Kärkkäinen tarjoaa leivän yli viidellesadalle, kukaan ei tunnu olevan huolissaan, mitä boikotointi vaikuttaisi sieltä leipänsä saaville työntekijöille.
Kovin monella yrittäjällä on varmasti mielipiteitä, jotka eivät ostajan omien ajatusten mieleisiä ole. Yritys Kärkkäinen on minusta eri asia kuin yrittäjä Kärkkäinen.
Minä en pidä boikotoinneista.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

"Täällä on täydellisesti unohdettu se seikka, että Kärkkäinen tarjoaa leivän yli viidellesadalle, kukaan ei tunnu olevan huolissaan, mitä boikotointi vaikuttaisi sieltä leipänsä saaville työntekijöille."

-> Johtunee siitä, että eniten taas ovat äänessä vassarit, jotka harvemmin muutenkaan ovat mukana yritystoiminnassa. Vasemmisto on kiinnostunut lähinnä muiden tienaamien rahojen jakamisesta.

-> Täällä kukaan ei muutenkaan edes tiedä, tukeeko kauppias X ryhmittymää Y vai mistä edes tarkalleen on kyse. Tosin joskus voi silti olla paikallaan miettiä omia ostopäätöksiä. Tällä kertaa niin, että Finlaysonin tuotteita ei meille enää jatkossa osteta...

Juhani Piri

En viitsi mainita nimiä mutta epäilen että osa ajattelee niin, että koska työntekijät ovat kärkkäisellä töissä niin ovat natseja, koska kärkkäinen on ilmeisesti natsi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos viittaat minuun niin ei pidä paikkaansa. Minä tunnen lukuisia ihmisiä, jotka ovat siellä töissä. Olen Ylivieskasta kotoisin. Mitään pahaa sanottavaa ei heistä ole. Sinä taas laitat mutkat suoriksi, aivan kuten aikaisemmassa blogissasi, jossa vielä perään syytit ihmisiä uhriutumisesta.

Eikös tässä käy koko ajan niin, että sinä uhraat aina muita syyllisiksi kun epäilet muiden näin ajattelevan jotain, mikä ei heidän kirjoituksestaan käy ilmi.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #38

Valitettavasti en kyllä nyt uhrannut ajatustanikaan sinulle. Pahoittelen jos luulit niin olevan. Minun mailmani ei pyöri napasi ympärillä, en edes muistanut nimeäsi ennen kuin muistutit blogissani käymästäsi jankutuksesta.

Itse olen Oulusta kotoisin eikä minulla ole pahaa sanottavaa kärkkäisellä tekemistä ostoksistani tai siellä työskentelevistä ihmisistä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #42

No hienoa ettet tarkoittanut tai edes muistanut minua. Käytit vain vakioargumenttiasi, eli epäilet muiden ajattelevan kaikkia asiaan liittyviä taas natseiksi, jotta voit paheksua sellaista. Klassinen olkiukko.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #50

Varmasti osa kommentoijista tajuaa ketä tarkoitan, on niin ilmiselvä heitto. Eihän minulla mitään asiaa ollut, kuhan vaan päätin piruuttani kommentoida sisällöttömän tekstin jossa piilopiruillaan ihmisille jotka piruilevat minulle. Ja ei sinä et liity heittooni mitenkään.

Helpottiko oloasi tunnustukseni.

Nyt voisit jättää ainakin minut rauhaan, koska minulla ei ole mitään sinua vastaan, enkä uhraa ajatuksiani (aikaani kylläkin näköjään) tekemisillesi/sanomisillesi. Mene tuhlaamaan jonkun muun aikaa joka saattaa välittää ajatuksistasi tai tekemisistäsi.

Minä olen vähän kun lehmän mulkku, en kamalasti jaksan kauhistella asioita tai kiinnostu tyhjänpäiväisyyksistä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei ole unohdettu. Olen Ylivieskasta kotoisin ja siellä on tuttuja töissä. Kuinka pitkälle sinusta yrittäjä saa yrityksestä saamillaan rahoilla mennä ennen kuin harkitset boikottia? Jos tuki uusnatseille ei vielä ole sinulle liikaa niin mihin Jouko laittaisit rajan?

Eero Mattila

Sulla on vissiin jäänyt joku alennus saamatta tai muuten vaan olet kateellinen...

- Jos alat boikotoimaan niin boikotoi hyvä mies lapsityövoiman käyttäjiä, eläinten rääkkääjiä, sademetsän kaatajia, osuustoimintalain rikkojia jne.
-> He tekevät pahaa jokaikinen päivä juuri nyt. Voit vaikka saada jotain vaikutusta aikaan.

- Jos elämäsi perustuu pelkkään natsijahtiin niin voit huokaista - natsit taitaa olla jo melkein kaikki haudassa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

Pyrin kyllä mahdollisuuksien mukaan kaikkia noita välttelemään. Ihmettelen vain, että jos en halua tukea uusnatseja niin se sinua närkästyttää?

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

"Täällä on täydellisesti unohdettu se seikka, että Kärkkäinen tarjoaa leivän yli viidellesadalle, kukaan ei tunnu olevan huolissaan, mitä boikotointi vaikuttaisi sieltä leipänsä saaville työntekijöille"

Ei ainakaan Kärkkäinen.

Ostakaa aina kun vain voitte (paikalliselta) pienyrittäjiltä. He tarpovat ylämäkeä. Jos voit ostaa leipäsi pienleipomolta, niin älä osta joltakin ilmaistyövoimaa käyttävältä Fazerilta!

Henry

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todella ikävä jos työntekijöitä joutuu kilometritehtaalle sen vuoksi, että omistaja on avoimesti uusnatsi. Siitä ei kai voi syyttää kuluttajia jotka tekevät omat ostopäätöksensä, vaan sitä uusnatsia.

Oikeasti tämä ei ole kovin vaikeaa. Jos ei halua tukea Kärkkäisen avoimesti ajamaa rasistista ja kansallissosialistista ideologiaa niin sitten ei osta Kärkkäiseltä. Jos taas haluaa tukea tai ei välitä asiasta niin sitten ostaa. Itse en ostaisi ja kehottaisin muitakin olemaan ostamatta.

Itse katkaisin S-etukorttini pienen ihmisen protestiksi TuuliWatin epäeettistä toimintaa kohtaan, ja välttelen ABC:tä ja ST1:stä sen minkä voi. Suomessa ei aina voi.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Aivan oikein. Ja samasta syystä olen itse välttänyt Liedliä, sillä olen kuullut siitä paikasta niin paljon pahaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos natsi työllistää, niin sitä ei saa boikotoida.

Jos on natsikauppias, niin mitä sen väliä, kun muutkin kauppiaat voivat olla ihan mitä vaan.

Nii mutku natsi voi olla ihan ihqu, ainakin se myy kivaa tavaraa.

Nii mutku ei saa kiusaa natseja.

VMP

Minä en natseilta osta, joitkuita se ei näemmä häiritse, se on oma valinta ja onhan se mukava perustella itselleen, että ei kai sitä holokaustia ollutkaan kun Kärkkäisen setä niin sanoo ja myy vielä hyvää tavaraakin.

Juuri ilmoitti Helkama, että harkitsee myynnin lopettamista tuolla. Onneksi nämä yritykset pikkuhiljaa liittyvät boikottiin, niin se asia onneksi etenee.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Sanoisin teille "eri alojen boikotoijille":Hankkikaa itsellenne elämä:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sepä oli nokkelasti sanottu.

Vastarintaliikkettä en tue, en tue holokaustin kieltäjiä, juutalaisvihaajia, ja natsimielisiä.

Joten en myöskään Kärkkäiseltä osta, jokainen saa tehdä omat valintansa.

Kyse ei ole mistään boikotista, vaan valinnoista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Puheenvuoron ”natsimorsiamet” ovat näköjään olleet taas ahkerina kommenttiketjussa. Tutut nimet aina ilmestyvät joka blogiin puolustelemaan uusnatseja. Ettekö te hölmöt tajua, että uusnatsien ideologia ja suunnitelmat ja taustavoimat ovat 180 asteen verran ihan eri suunnassa kuin arkisen perisuomalainen isänmaallisuus: Putinin ihailu, juutalaisvastaiset hörhöteoriat, Ruotsista johdettu pohjoismainen natsiliittovaltio, Hitlerin tekstien käännösprojektit, rotuteoriat...

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Mielenkiintoinen tapaus. Ajattelen tätä lähinnä kilpailijoiden, kuten esim. SOK, Kesko, Tokmanni, jne. kannalta. Mitä tekevät kilpailijat?

Yhtyvätkö he Hesarin kampanjaan? Tuomitsevat kovin sanoin Kärkkäisen ja korostavat omaa linjaansa. Jos tekevät näin, niin joku kaunis päivä toimitusjohtajan solmion väri ei sovi jonkun mielipiteisiin ja siitä julkaistaan viiden sivun kirjoitus valtalehdissä. Sitten toimitusjohtajan on erottava. Tätä peliä sitten kiristäjät jatkavat.

Jos he eivät yhdy tähän leikkiin. Ovat hiljaa, ei kantaa. Siitä ehkä tulee somemyrsky, ei ehkä vaikutusta. Tai jos he sanovat esim. Finlaysonille, että heidän tuotteensa ei tule enää heille myyntiin. Tai sanovat Hesarille, että nyt ei ole antaa mainoksia. Miten sitten suu pannaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jällleen yksi eksPertti rinnastamassa uusnatsismia johonkin toimarin kravatin väriin. Mietipä nyt vähän.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Katsotaan nyt kaikessa rauhassa mitä tuleman pitää.

Olihan ne Trumpin lukulasitkin uutisen aihe.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Luulisi avoimen juutalaisvastaisen ja holokaustia vähättelevän toimitusjohtajan yhteistyön väkivaltaisten uusnatsien kanssa olevan jotenkin helppo asia tuomita ja erottaa muista toimitusjohtajien arkisista haasteista. Ilmeisesti näin ei kaikilla ole.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Eihän se näytä olevan! Yksinkertaisista asioista tehdään monimutkaisia kuten jo aloittajan lakanoiden valitsemisista lapsenlapsilleen. Tunnetun liinavaatevalmistajan Finlaysonin lakanat eivät kelpaa koska tällä maineekkaalla 198-vuotta vanhalla yrityksellä on ollut joskus myynnissä isoisän mielestä seksuaalisesti arveluttavia lakanoita. Sen sijaan jostain syystä Muumi-lakanat kelpaavat vaikka koko Muumin keksinyt taiteilija kuului itsekin seksuaaliseen vähemmistöön.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #62

Finlaysonin vastuullisuus: "Valmistuksemme tapahtuu pääasiassa Euroopassa ja Turkissa". Mitenkä tuo Turkki sopii tähän kuvioon?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #62

Juhani: Jokainen saa kuulua ihan mihin vähemmistöön haluaa omassa kotonaan ja makuuhuoneesaan ja ostaa vaikka millaisia tavaroita.
Minä nyt kuitenkin ostan homoseksuaali Tove Janssonin muumikirjoja, lakanoita, mukeja jne. esikouluikäisille lapsille, mutta en homoseksuaali Touko Laaksosen kuvia äijänkuvatuksista, jotka nojaavat toisiinsa kanget vastakkaan. Jotain muita hänen tekemiään kuvia saattaisinkin ostaa.
Ellet ymmärrä ettei tässä ole kyse seksuaalisesta suuntautumisesta, et sitten ymmärrä.
Jätän ostamasta Kärkkäiseltä tavaroita vasta siinä vaiheessa kun sinne ilmestyy osastoja, jossa kerätään asiakkailta rahaa äärioikeistolle tai äärivasemmistolle, skientologeille ja maailman jihadisteille. Kierrän muuten nykyisen punaisen ristinkin keräyspisteet kaukaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #93

""ettei tässä ole kyse seksuaalisesta suuntautumisesta""

Niin, tai mistään muustakaan taantuvan sielun sulatusuunista, jossa kaikki projektiivinen paha upotetaan samaan pataan.

Se on tuo erittelykyvyn säilyttäminen äärimmäisen tärkeä kyky, jonka me itsekukin niin helposti hävitämme. Moraaliset ansat tarjoavat heikoille yksilöille vahvistusta -- ja juuri sellaista vahvistusta kaikki taannuttavat kansanliikkeet ovat aina hyödyntäneet. Totalitarismissa ihmiset eivät suinkaan koe olevansa totalitaristeja, vaan oikeassa. Oikeassa oleminen on totalitarismissa perustunne.

Ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurin nousu on huolestuttava yhteiskunnallinen indikaattori. Itsekunkin kannattaisi harrastaa itsekritiikkiä sen verran että huomaisi ne viriämät itsessään.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mä meen Ylivieskan Kärkkäiselle jos asiaa, tai onn muuten sielläpäin liikkeellä.

En yksityisyrittäjää ala boikotoida, ainakaan ottamata oikeista asioista selvää..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

En yksityisyrittäjää ala boikotoida, ainakaan ottamata oikeista asioista selvää.
.........

Mitäs epäselvää Kärkkäisen natsisympatioissa on?

Mutta säähän ootkin persu.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ja persuhan ei ole natsi?

Siis ihan vitsinä vaan...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tapani, hommafoorumillakin Kärkkäisen toimet ovat olleet esillä ja tuomittu sillä juutalaisvastaisuus ja tuki uusnatseille on ollut avointa jo pitkään. Mistä sinä vielä haluat selvyyden, kun nykytieto ei kelpaa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#72 "Kärkkäisen toimet ovat olleet esillä ja tuomittu sillä juutalaisvastaisuus ja tuki uusnatseille on ollut avointa jo pitkään. Mistä sinä vielä haluat selvyyden, kun nykytieto ei kelpaa?"

-> Niin sinä vain esittelet erilaisia väitteitä, mutta mitään konkreettista väitteissäsi ei ole. Ei ole näytetty kuka tukee, mitä tukee, miten tukeminen tapahtuu, onko tukeminen säännöllistä ja millaisilla summilla tuetaan. Esimerkiksi näistä olisi mukava saada selvyys.

-> Huomaathan että kirjoitat preesens- siis nykyaikamuodossa, eli että tukemista tapahtuu sinun mukaasi juuri tällä hetkellä. Onko näin? Huomaathan, että menneisyys ei ole sama asia kuin nykyhetki. Huomaathan myös sen, että kaupankäynti ei ole tukemista vaan se on bisnestoimintaa. Huomaathan myös sen, että jos henkilö X on joskus saanut tuomion jostakin ja tuomio on suoritettu, ei ole järkevää vedota vuosia vanhaan yksittäiseen tuomioon. Aika usealla suomalaisella on yksittäinen tuomio eikä tällainen asia välttämättä estä jatkamasta elämää sen jälkeen kun tuomio on suoritettu.

->Osoita siis nyt ihmeessä muutamalla omalla lauseella väitteidesi todenperäisyys, niin arvioidaan asiaa sitten tarkemmin. Älä siis postaa vastaukseksi pelkkiä linkkejä. Kerro vielä sekin, mikä olisi mielestäsi oikea seuraamus tästä kaikesta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #74

Jos et aio lukea väitteiden perusteita hesarin jutusta tai laittamastani linkistä niin keskustelu on turhaa.

PS. Tämän päivän Kalajokilaaksossa Kärkkäinen ei itsekään kiistä tukea tai yhteistyötä vaan toteaa vain, ettei ole ollut yhdistyksessä jäsenenä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #77

Voit toki laittaa linkin, mistä väitteidesi todenperäisyys on tarkistettavissa. Kerro kuitenkin ensin lyhyesti omin sanoin mistä tarkalleen on kyse, ja millaisia seuraamuksia tästä kaikesta pitäisi aiheutua. Älä kuitenkaan viittaa esim. tukemiseen yleisellä tasolla vaan esitä konkreettisia, yksilöityjä faktoja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vihervasemmisto ei näytä edes tiedostavan että heidän kannattamansa boikotointi ja sananvapauden kahlitseminen kuului natsien ja muiden totalitaaristen valtioden käytäntöihin kun demokratioisssa mielipiteenvapaus oli tärkeimpiä ominaisuuksia. Toisaalta ajattelu ei näyttäisi oleva vihervasemmiston vahvuuksia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Boikotointi ei siis mielestäsi ole mielipiteenvapautta? Oletko varma?

Eräässä aikaisemmassa kommentissasi pidit jälkikäteen käytöksen takia annettuja sanktioita samana kuin etukäteen etnisen taustan perusteella evättyä palvelua.

Onko tämä sitä ylivoimaisen terävää oikeistolaista ajattelua?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Boikotointi ei siis mielestäsi ole mielipiteenvapautta?"

Saksalaiset boikotoivat juutalaisten kauppoja, oliko siis kyse mielipiteenvapaudesta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Merkillistä tämä kova hinku puolustella natsismia ennen ja nyt.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Erotatko mitä on yleinen yrittäjien boikotti rodun perusteella tai yksittäisen yrittäjän boikotti kauppiaan käytöksen perusteella?

Erotatko mitä on sanktiot jälkikäteen käytöksen perusteella tai palvelun kieltäminen etukäteen etnisen taustan perusteella?

Minusta nämä kommenttisi kuvaavat hyvin sitä, miksi sinun saattaa olla hankala ymmärtää mitä syrjintä oikeastaan on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En kanssa ymmärrä, mikä ihmeen hinku on puolustaa Kärkkäisen aatemaailmaa. Voisiko Makkonen tai joku muu nyt kertoa, että mitä hyvää Kärkkäisen toiminnassa on, hän rahoittaa suomen vastarintaliikettä, kieltää holokaustin ja on muutenkin natsiajan ihannoija.

Onko tällaiset ajatukset sellaisia, että ne eivät ketään hetkauta?

Jos Makkonen tai joku persu lukisi jostain, että joku muslimikauppias ihannoi isistä ja on väkivaltaisen islamin kannalla, niin arvatkaapa mikä meteli siitä seuraisi. Välitööämästi vaadittaisiin tuollaista lopetettavaksi, ja boikotteja ja kaikkea mahdollista huutoa seuraisi.

Kärkkäisen natsisympaitiat eivät siis ole pahoja, mutta jonkun toisen isissympatiat ovat.

Eli kyseessä on natsien kokoontumisajot, tai sitten kaksinaismoraalin huipentuma.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Väärinymmärtäjät vauhdissa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voitko hieman selventää mitä ymmärsin väärin? Sinusta siis yksittäisen yrittäjän boikotointi hänen käytöksensä perusteella on sama kuin yleinen yrittäjien boikotti etnisen taustan perusteella?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kärkkäisen puuhista annetaan kiihkoton, realistinen ja asiantunteva analyysi linkissä

https://varisverkosto.com/2017/02/karkkainen-tavar...

Tässä ketjussa jotkut ovat tuosta linkistä pahoittaneet mielensä ilmoittaen samalla, että eivät ole lukeneet eivätkä aio edes lukea artikkelia. Neropateille riittää siis pelkkä mölinä ja puskista huutelu. Tietopohja on pettänyt totaalisesti. Ei tuo toki yllätys ole. Lukutaitoisille se on päivänselvää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muistetaan nyt että 99.9% terrorismista ja väkivallasta on muslimeilta ja vihervasemmistolta lähtöisin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tietomies Makkonen unohti antaa meille muille luettavaksi tietolähteen väitteensä tueksi. Omasta päästään Makkonen noita "totuuksia" latelee. Huumorimiehiä!

Tässä linkki Makkosen ja muidenkin iloksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Terrori-iskut...

Kaikkea ne vihervasemmistolaiset ja muslimit keksivät!

Juhani Piri

Eikö ole muuten hassu yhteensattuma että juuri ennen joulusesonkia tällainen asia nostetaan fraamille. Tulipahan vain mieleen mitä tällä ehkä voidaan hakea takaa ja tiedetään mikä ihmisjoukko saadaan mukaan kauhistelemaan asioita yhteen ääneen ja ehkäpä jopa boikotoimaan. Ovelaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mitähän nämä kauhistelevat ihmisjoukot mahtaisivat olla? Kristityt? Uskoisin antisemitismin olevan kristittyjen parissa paheksuttua. Jos kaikesta huolimatta haluaa keskittää ostoksensa Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlan aikoihin Kärkkäiselle, keitä me olemme sitä tuomitsemaan? Jos ei halua, keitä me olemme sitäkään tuomitsemaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Piri oivalsi että kehottamalla boikotoimaan Kärkkäistä pyritään jopa boikotoimaan Kärkkäistä. Ovelaa.

Juhani Piri

No väännetäämpäs sitten rautalangasta kun aletaan näsäilemään.

Lähinnä tarkoitin, että kyse ei ehkä olekkaan todellisuudessa siitä Juha Kärkkäisen juutalaisvastaisuudesta, vaan kyse voikin olla joulusesongin myyntituottojen kaappaamisesta tämän asian varjolla, koska onhan kyse melkoisen isoista rahoista.

Joulun tai uudenvuoden jälkeen tällaisilla otsikoilla ei olisi vaikutusta joulusesongin myynteihin, vaan marginaalisesti vuotuiseen myyntiin. Näin joulusesongin alla (ja kun ihmisen muisti on näissä jutuissa noin kuukauden verran) se voi osaltaan vaikuttaa kärkkäisen myyntiin. Joten todellisuus voi olla hyvinkin kaukana omistajan mielipiteiden kauhistelusta, taustalla voi olla ihan silkka bisnesajattelu joka ei välitä sen enempää juutalaisista kun muistakaan. Tällaisilla kauhistelujutuilla saadaan toki tietyt lampaat kipittelemään mielipiteiden ohjastamana sinne sun tänne. Eli ovelaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #105

Eli juutalaisvastainen avoimesti uusnatsi on valikoitunut boikottipuheiden kohteeksi, ei sen vuoksi että hän on juutalaisvastainen avoimesti uusnatsi, vaan, öh, niin miksi? Kuka kaappaa joulusesongin?

Totta helvetissä mahdollinen boikotti vaikuttaa myyntiin, se on koko boikotin tarkoitus.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #106

Mikä taho masinoi boikotin joulusesongin alla. Pienet vihreät miehet? Jotkin isot yritykset? Pihatontut? Ennemmän olisin huolissaan jos J.Kärkkäinen veljeilisi esimerkiksi jihadistien kanssa. PVL on kuitenkin aika hiton pieni marginaalinen ryhmittymä, mutta saa näköjäään monet ihmiset ihan täysin sekaisin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jos kävi niin onnettomasti, että Piri meni pois tolaltaan ja ns. joulumielikin kärsii suosittelen sinulle piristystä tästä linkistä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_joululauluista

Reipas etunoja, keuhkot täyteen ilmaa, niin kyllä siitä ääni nousee taivaisiin kuin kirkkoherran rukoukset!

Juhani Piri

Minua ei hetkauta lähes mikään asia nykyisin, lähinnä huvittaa tämä natsien näkeminen joka puolella. Ihmiset kuluttavat niiiiiiiinnnnn paljon energiaa natseista puhisemiseen että toisaalta myös säälittää. Eikö elämässä ole tähdellisempääkin tekemistä kun nähdä natseja joka puolella :D

Vietän rauhaisaa joulua lasteni ja sukulaisten kanssa suurella joukolla maalla. Sitä ei häiritse natsit eikä antifasistit.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässä alkaa olla ikäviä kaikuja 30-luvulta. Kaikki varmaan muistavat, että natsit boikotoivat Saksassa juutalaisia kauppiata. Harva sen sijaan tietänee, että juutalaiset aloittivat saksalaisten tuotteiden boikotoinnin mm. Britanniassa jo ennen tuota natsien boikottia. Ennen tätä juutalaisten aloittamaa boikottia oli varmaankin natsit sanoneet jotain pahaa tai uhkaavaa, mutta ketään ei ollut silloin vielä uunitettu, muistaakseni.

Luonnontieteellisesti akateemisesti sivistyneenä ihmisenä minä en pysty sanomaan historiallisista syistä ja seurauksista oikeastaan mitään (kokeellisen tutkimuksen mahdollisuus puuttuu, samalla myös falsifoituvuus), mutta rinnastuksia uskoisin pystyväni tekemään. Tässä Kärkkäisen tapauksessa näyttäisi olevan pienoiskoossa samoja piirteitä kuin 30-luvun isommassa tapauksessa.

Juutalaisvastaisuus Suomessa on minulle aikamoinen mysteeri. Siitä pitäisi ehkä laatia artikkeli tai pari? Ensiksikin hattu päästä, kun Suomen juutalaiset osallistuivat maamme puolustamiseen sodan vuosina. Toisekseen Suomeen Venäjältä hyökänneitä juutalaisia jäi sotavangeiksi, joille käsittääkseni järjestettiin kohtuulliset olosuhteet jossain Pieksämäen suunnalla. Oli kuulemma lerisynagogakin siellä.

Siihen verratuna, miten paljon vaikkapa Norjasta, Luxenburgista ja Tanskasta työnnettiin juutalaisia kuolemaan natsiaikaan, me suomalaiset olemme kohdelleet juutalaisia aina esimerkillisesti.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Siihen verratuna, miten paljon vaikkapa Norjasta, Luxenburgista ja Tanskasta työnnettiin juutalaisia kuolemaan natsiaikaan, me suomalaiset olemme kohdelleet juutalaisia aina esimerkillisesti."

Risto Jääskeläinen on totaalisen väärässä, ilmeisesti aatteellisuus-poliittisista näkemyksistään johtuen. Suosittelen hänelle ja hengenheimolaisilleen luettavaksi Lars Westerlundin kirjaa "Saksan vankileirit Suomessa ja raja-alueilla 1941-1944".

Suomalaisten juutalaisiin kohdistettua vai onko esimerkillistä kohtelua oli se, että maahamme oli annettu natsi-Saksalle oikeus perustaa omia keskitysleirejään runsaat sata?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kirjaa en ole lukenut, mutta näyttäsi Westerlund vahvistavan aika pitkälle sen, mitä sanoin:
"...mutta yleisesti ottaen Westerlundilla on näkemys, että juutalaisvangit selvisivät suomalaisten huostassa jopa paremmin kuin slaavilaiset neuvostosotavangit."
http://www.sermones.fi/2008/12/voi-voi-voi-%E2%80%...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jääskeläinen ei ymmärrä tai on yksinkertaisesti haluton totuuden kertomisesta.

"Suomalaisten juutalaisiin kohdistettua vai onko esimerkillistä kohtelua oli se, että maahamme oli annettu natsi-Saksalle oikeus perustaa omia keskitysleirejään runsaat sata?" Näin kirjoitin ja Jääskeläinen ei tätä ymmärrä.

Westerlundin kirja on keskittynyt natsi-Saksalle annettuun oikeuteen. Kirja ei keskity suomalaisten tekemiin rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Suomalaiset "toimittivat" saksalaisille sotavankeja ja erityisesti juutalaistaustaiset olivat luovutettujen joukossa.
Jääskeläinen pyrkii häivyttämään tosiasiallisesti tapahtuneet teot ja toiminnan.

"Harva sen sijaan tietänee, että juutalaiset aloittivat saksalaisten tuotteiden boikotoinnin mm. Britanniassa jo ennen tuota natsien boikottia."
Onko Jääskeläisen tarkoituksena, että tuolla aivan uudella väitteellä voidaan perustella ja oikeuttaa juutalaisten joukkotuhonta? Mistä sinä olet tuollaisen tiedon hankkinut? Epäilen, että kyseessä ns. hatusta veto.

Toimituksen poiminnat