MarkkuTurpeinen Musta tuntuu ja muuten minun mielestäni!

Mikä suomalaista naista vaivaa?

Taannoin Oslossa tapahtui puistoraiskaus, jossa tekijöinä eivät olleet Norjan kansalaiset. Silti naispuolinen parlamenttiedustaja kysyi: "Mikä norjalaista miestä vaiva?"

Luin tänään jutun runsaan parin vuoden takaisesta joukkoraiskauksesta tamperelaisessa hotellihuoneessa, tekijöinä Kuuban lentopallojoukkueen tähtipelaajat.

Raiskaus on karmea rikos, joukkoraiskaus moninverroin karmeampi rikos. Mutta miksi jotkut suomalaiset naiset tekevät siitä uskomattoman helpon rikoksen esim. menemällä muutaman minuutin tuttavuuden jälkeen tuntemattomien hotellihuoneisiin, asunnoille tai viemällä heitä kotiinsa? Pitääkö suomalaiset miehet naisia niin puutteessa, että jokainen baaritiskiltä löytyvä, ei-suomeapuhuva mies on naiselle lottovoitto?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt on vahva tunne, ettei voi vastata. Vastaapa miten vain, niin varmasti vastaa väärin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen samaa mieltä, mutta otin plogillani riskin :)

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Miesihmisellä on kehityksensä alkuasteista saakka annettu taakka huolehtia ihmiskunnan lisääntymisestä.

Perinteisesti uroksen on pitänyt saavuttaa se toinen osapuoli lisääntymisen mahdollistamiseksi joko juoksukilvan kautta, tai sitten muulla lumovoimallaan.

Se liekki vaan kytee lähes kaikissa miesihmisissä. Suuret muutokset ja häiriöt ympäristössä ovat saaneet miesihmiset katatooniseen tilaan.

Katatoninen potilas voi kokea menettäneensä motoriset kykynsä. Hän saattaa jäykistyä yhteen asentoon tuntien ajaksi ja olla täysin piittaamatta ulkoisista ärsykkeistä. Katatonisessa kiihtymystilassa potilas puolestaan kärsii jatkuvasta motorisesta toiminnasta ja saattaa ilman hoitoa jäätyään kuolla uupumukseen. Hänellä saattaa myös ilmetä stereotyyppisiä, toistuvia liikekuvioita.

Potilas voi olla muovailtavissa: toinen ihminen voi asettaa hänet haluamaansa asentoon, ja potilas pysyy sen jälkeen asennossa liikkumattomana. Gegenhalteniksi (suom. vastapysyminen) nimitetyssä tilassa potilas sen sijaan pysyy paikoillaan ja vastustaa häneen kohdistettuja liikutusyrityksiä niihin suhteutetulla vastavoimalla.

Potilas saattaa myös toistella merkityksettömiä lauseita tai puhua vain toistelemalla sitä, minkä ympäriltään kuulee.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Kiitos että päätit avata sanaisen arkkusi ja tarjota ääliömäisen mielipiteesi, jota voidaan taas jatkossa käyttää esimerkkinä siitä miten suomalaiset miehet syyllistävät raiskauksen uhreja.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Tomi: Kun avaat seuraavan kerran sanaisen arkkusi, opiskele ensin, mikä on mielipiteen ja tosiasian ero.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suomalaiset naiset vastatkoot, jos haluavat. Minä tyydyn kummelimaiseen vastaukseen; Kanada.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Onhan tämä Suomen touhu välillä kuin suoraan Kummelista, joten hyväksyn vastauksen Kanada.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuo norjalaisjuttu huomioiden sinun olisi pitänyt kysyä kuubalaisjoukkoraiskauksesta, mikä suomalaismiestä vaivaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Niinhän sitä jotkut haluaisivat kysyä. Sen sijaan esitetään vasta-argumentti: Raiskaavathan myös suomalaiset. Niinpä valitettavasti tekevät, mutta harvemmin ihan porukalla - tietääkseni.
Raiskauksiiin liittyen, muistan nähneeni saksalaisten naisten mielenosoituksessa heiluttelemaan kyltin, jossa julistettiin että raiskaus kestää vain hetken, rasismi koko elämän.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jännä. Jos iskisin miehen baaritiskillä ja sopisimme yhdessä menevämme hänen huoneeseen, olettaisin, että olisin huoneessa miehen kanssa yksin, en koko joukkueen käytettävissä. Siis oikeastiko pidät tätä tuon uhriksi joutuneen naisen syynä?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Oikeasti en pidä. Sen sijaan pidän outona sitä, että syntyy hirveä älämölö kun esim. poliisi yrittää neuvoa naisia ja tyttöjä ennakoimaan riskejä ja toimimaan siten, että riskit joutua väkivallan kohteeksi, pienenevät. Niihin kuuluvat myös, ettei mene muutaman minuutin tuttavuuden jälkeen tuntemattomien hotellihuoneisiin, autoihin, asuntoihin jne. Tosiasiassa mies on fyysisesti vahvempi kuin nainen ja jos hän sattuu olemaan kusipää, naisen oikeuksilla ei ole mitään merkitystä.
Me voidaan opettaa, kasvattaa, pelotella tai mitä hyväänsä, mutta aina jää osa miespopulaatiosta jäljelle, jolle toisten kärsimykset eivät merkitse mitään. Huomioitavaa on myös semmoiset kulttuurit, joissa nainen ei ansaitse kunnioitusta, jos hän on ns. helppo tapaus.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tätä voisi kehitellä enemmänkin. Jos itse lähtisin juhlimaan pyydettynä naisten lentopallojoukkueen kanssa, en mielelläni heräisi alastoman joukkueen alta raiskattuna hotellihuoneesta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kukapa nyt mielellään. Toisin sinulla on tietty etu. Massaa ehkä 80 -100 kiloa, joka antaa valtavan edun pienemipiä raiskaajia vastaan. Monella naisella ei ole tätä etua, mikä on miehillä.
Plogin taustalla on oikeastaan asia, joka on kauan kiusannut. Mikä on yksilön, miehen ja naisen, oma vastuu. Olin aikoinani koulutuksessa, jossa kouluttaja toisteli Ensi- ja Turvakodin opetusmateriaalia perhe- ja parisuhdeväkivallasta. Sen mukaan naisen harjoittama väkivalta, joka kohdistuu puolisoon ja lapsiin, johtuu aina hänen traumatisoitumisesta jonkun miespuolisen lapsuuden perheen harjoittamasta väkivallasta. Eli nainen on vähävaltainen objekti, jossa hänellä ei ole henkilökohtaista valinnanvapautta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Blogin olisi tietysti voinut tehdä toisinkin. Ymmärrän huolesi siitä että naisen pitäisi ymmärtää tiettyjä turvajuttuja, niin kuin meidän kaikkien. En itse lähtisi ohittelemaan jonoa snagarilla lauantaiyönä tai lähtisi oikomaan Nykin Harlemissa kujia pitkin kävellen yöaikana. Tai läpsimään homoja perseille homoklubille ilman housuja jne.

Feministit ovat todenneet useaan otteeseen että naisen ei tarvitse varoa vaan riittää kun sanoo ei. Feministien käsitys on idioottimainen mutta löytyy siinä totuuden siemen. Ihanteellisessa maailmassa sanaa pitäisi uskoa.

Reaalimaailmassa asiat ovat vähän toisella tavalla mutta harva oikeasti haluaa tulla raiskatuksi. Mitä tuntemattomampia uhri ja tekijä toisilleen ovat, sen vähemmän. Mitä raiskaus tekee uhrille henkisesti, on karmeaa. Siinä ei auta jos menet antamaan jälkiviisaita neuvoja ennakkovaromisesta.

Kaikissa tapauksissa tekijän vastuu on se, mikä ratkaisee. Tekijä voi reaalimaailmassakin milloin tahansa jättää raiskaamatta, jos on syyntakeinen. Tarvitseeko asioita varoa ennakkoon? Tarvitsee ja järki-ihminen varookin, mutta raiskaaja on sataprosenttisessa vastuussa teostaan.

Ei siis kovin vaikeaa kun tsekkaa asioita tarpeeksi läheltä.

Nikolai Holopainen

Vika on meissä miehissä. Nyt pitää löytää piru miehestä!

https://youtu.be/4EY2tscjx98

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Mielestäni kaikenlainen uhrien syyllistäminen on aina väärin, koska raiskaajan ei ole koskaan pakko raiskata. Raiskaus on puhtaasti raiskaajan valinta täysin olosuhteista riippumatta.

Toisaalta kaikkien miesten (tietynmaalaisten miesten tai miesten yleensä) syyllistäminen raiskaajien takia on vähintään yhtä väärin. Vain pieni murto-osa miehistä raiskaa, ja itse ainakin pidän homona äärimmäisen loukkaavana sitä, että heteroraiskaajien tekoja yritetään työntää minun niskoilleni. Se on pahempaa homovihaa kuin hihhulien harrastama Raamatulla hakkaaminen.

Feminismi on aina vaarassa flipahtaa miesvastaiseksi ideologiaksi. Siksi olisi parasta unohtaa koko termi ja puhua vain tasa-arvosta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Raiskaus sukupuoleton teko ja myös homoseksuaalit raiskaavat. Ydin on siinä että syyntakeinen raiskaaja on vastuussa teostaan, ei uhri. Oli homo tai ei.

Itse en juuri puhu edes tasa-arvosta vaan yhdenvertaisuudesta, joka on vieläkin laajempi käsite.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Raiskaus sukupuoleton teko ja myös homoseksuaalit raiskaavat."

Asiahan on juurikin näin. Niin raiskaajan kuin uhrinkin sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen voivat olla mitä tahansa. Mutta valitettavasti ei ole kovinkaan tavatonta, että kiihkofeministit näkevät raiskauksessa nimenomaan miessukupuolen rikoksen naissukupuolta kohtaan. Yhtenä räikeänä esimerkkinä tulee mieleen se ruotsalaispoliitikko, joka viime vuosikymmenellä vaati maahan vain miehiä koskevaa raiskausveroa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Joskus se on uskallettava. Itsekkin saatoin puolisoni, ensi kohtaamisella 27 vuotta sitten asunnolleni ties mitä tekemään. Ainakin vuosien saatossa tässä on tutuksi tultu.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Niinpä, hyvä tuuri sinulla, onnittelen!
Jos kuitenkin lähtee 2 promillen kännissä kadulla tapaamansa tyypin mukaan ja joutuu vasten tahtoaan hyväksikäytetyksi, voisi katsella peiliin ja kysyä, miksi näin kävi. Poliisille tulee tapauksia, joissa ihmisellä on jonkinlainen käsitys siitä, että jotain on tapahtunut. Sen sijaan ei mitään muistikuvaa, missä, kuka ja kuinka monta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Juu no itse olin selvinpäin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se on kun näkee konservatiivi patriarkaalisen hepun, niin sokat lähtee sillä sekunnilla polvista. Empiiriset havainnot osoittavat, että juuri punavihreissä enemmistö naisissa on tätä vikaa ;)

Kapakkaan seuraamaan, kuinka riikikukot osaa sen homman ;)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Itseasiassa vain häviävän pieni osa raiskauksista on estettävissä minkäänlaisella varomisella.
Joten koko elämäntavan muokkaaminen tuollaisen välttelyn idealla on aika heikko turvallisuuden lisääjä, mitä seksuaaliseen väkivaltaan tulee.

Suurin osa raiskauksista nimittäin tapahtuu tuttujen kesken, jopa erittäin hyvien tuttujen.
Loputkin lähes kaikki niin, että " oli syytä luottaa".
Teini luottaa valmentajaan ja joukkuekaveriin, opiskelija puoli vuotta luennolla vieressä istuneeseen.

Tuo baarielämä , jossa isketään täysin tuntemattomia, halutenkin pysyä tuntemattomina myös huomenna,
on tietysti oma kulttuurinsa, jossa voi törmätä ties mihin.
Mutta niissä baareissa taitaa olla aika vähän maahanmuuttajia - hehän eivät juo alkoholia.
Ja "vaanivaa maahanmuuttajaa" tässä blogissa kai tähdätään?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jos sinä Helena haluat valkopestä maahanmuuttajat tässä asiassa, sinulla lienee syysi ja asiaa tukevaa tilastoa. Itse en halua tehdä eroa maahanmuuttajien ja kantisten välillä, sillä molemmat hallitsevat nämä kepposet mikäli yläkerta toimii pelkästään alakerran ehdoin.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Syyttämättä vähääkään uhria naisten suosio herättää ihmetystä laajemmaltikin, tukee sitä teoriaa että joiltakin miehiltä erittyy hikirauhasista neutriinoja jotka takaa suosion naisten keskuudessa.
Miten lienee, jotain ihmeellistä siinä on :)

Toimituksen poiminnat