MarkkuTurpeinen Musta tuntuu ja muuten minun mielestäni!

Stubb EU:n komission johtoon

Alexander Stubb kampanjoi päästäkseen EPP:n ehdokkaana seuraavaksi EU:n komission puheenjohtajaksi. Mukaellen muutamaa kirjailijaa jotenkin näin: "Mitä, puhuuko hän viittä kieltä, mutta onko hänellä mitään sanottavaa?" No, onhan hänellä tämä uskomaton viisaus: "Monikulttuurisuus on hyvästä, ei mulla muuta". Totuusarvoltaan se liittyy samaan kastiin kuin iskulause: "Suomi suureksi, Viena vapaaksi".

Stubb saattaa olla ihan oiva henkilö EU:n isoon virkaan. Siinä isolla palkalla voi saa vähemmän hallaa aikaan kun käyttää aikansa hyödyllisesti. Vaikka treenaamalla itseään juoksemalla päivät sähköjäniksen perässä. Kirjeessään EPP -ystävilleen hän sanoo lähes joka toisessa kappaleessa puolustavansa eurooppalaisia arvoja huolehtimalla pakolaisista ja maahanmuuttajista. Liberaali markkinatalousmies Euroopan asioilla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sivistymättömän kielenkäyttösi lisäksi tavaramerkkisi näyttää olevan sama kuin toisellakin trollilla, Ilkka Luomalla, nimittäin, että määrä korvaa laadun. Tiivistämisen taito vaatii osaamista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Lue US-Puheenvuoron säännöt: "Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Viittaat yhteen twiittiin. Sen twiitin kohdalla hänellä ei ollut muuta sanottavaa. Kuten ei Trumpillakaan kaikissa tusinassa päivittäisiä twiittejään.

Twiitausten mahdollisuus tuoda ilmi ajatuksiaan on aina luokkaa "Suomi suureksi, Viena vapaaksi". Pitää siis katsoa paljon muutakin henkilöstä kuin yksittäistä twiittiä. (Tai sitä onko hän uskaltanut ajaa fillarilla shortseissa kesäiseen ministerikokoukseen, leikkiä huvipuistossa lasten kanssa t.m.s.).

Suomen kannalta olisi pelkästään positiivista, ja suuresti positiivista, saada oma mies kyseiselle pallille. EU:n kannalta saattaisi olla positiivista saada Junckerin tilalle energinen ja edustava toimija.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Käyttämäsi lause voisi mielestäni tänä päivänä olla muotoa "Suomi suureksi, viina vapaaksi".

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Suomen kannalta olisi pelkästään positiivista, ja suuresti positiivista, saada oma mies kyseiselle pallille. EU:n kannalta saattaisi olla positiivista saada Junckerin tilalle energinen ja edustava toimija"

Yksi lysti onko siellä Juncker vai Stubb. Molemmat ovat intomielisiä federalisteja. Vastustan kaikin pienin voimin sitä, että Suomesta tulee EU:n liittovaltion peränurkka, jonka tärkeät päätökset mm. talousarvio tehdään Brysselissä.

Tiedän että voimavarani muuttaa suuntaa on vähäinen, mutta voin aina äänestää henkilöitä ja puolueita, jotka pyrkivät estämään tätä kehitystä ja herjaamaan näitä liittovaltiointoilijoita.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Peränurkkassa" ollaan jo. Mielestäni liittovaltion tunnusmerkkejä on mm. yhteinen budjetti. Nyt maksetaan jäsenmaksua ja voidaan saada tukia kun anotaan. Itsenäisten valtioiden liitolla (EU) voisi olla selvempi yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ilman, että ollaan liittovaltio.

Nyt on pientä pyrkimystä siihen suuntaan, esimerkkeinä Venäjän talouspakotteet ja Lissabonin sopimuksen turvalauseke, vaikka se onkin torso. Nykyisessä muodossaan EU:a on helppo "hajottaa ja hallita" ulkoa päin neuvottelemalla pienten jäsenmaiden kanssa.

Kehitys tiiviimpään yhteiseen politiikkaan ei vielä tarkoita liittovaltiota. Vahvasta EU:sta hyötyvät nimenomaan pienet jäsenvaltiot.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tuskin Stubbilla kovin suuria mahdollisuusia on päästä komission johtoon. Hänen tavanomainen intonsa puuttui Hesarin haastattelusta.

Hesarin toimittajakin oli skeptinen. Uskoakseni Saksan edustaja valittaneen mieluummin kuin Venäjän kyljessä kyhjöttävän pienen Suomen. Stubb tähtääkin tosiasiallisesti muihin EU-virkoihin.

Toimituksen poiminnat