MarkkuTurpeinen Musta tuntuu ja muuten minun mielestäni!

Kaikki blogit puheenaiheesta Leikkauslista

Köyhien kyykyttäminen jatkuu? Ei käy.

Jo nyt moni puolue mukaanlukien perussuomalaiset ovat ilmoittaneet vastustavansa vastikkeetonta perustulo mallia. He eivät ilmeisesti halua, että köyhyyttä saadaan tasoitettua milläänlailla. Eivät ymmärrä perustulon tuomia taloudellisia hyötyjä Suomen sisämarkkinoille ja että keppi ahteriin kannustus politiikan on loputtava nyt. Täytyy muistaa mihin se köyhä joka saisi perustuloa luultavasti pääosin kuluttaisi rahansa. Perusasioihin kuten esim ruokaan. Eikö näitä ruokakauppa monopoleja sitten veroteta tarpeeksi jos väitetään että perustulo on kallis muutos.

5 parempaa keinoa tasapainottaa taloutta

Politiikan teon ytimessä on tehdä arvovalintoja rahasta. Puolueet ja poliitikot päättävät, mitä yhteisillä veroeuroillamme tehdään. Maksammeko kunnolliset palkat päiväkotien varhaiskasvattajille, vai tuemmeko ympäristölle haitallista teollisuutta?

Tänään kokoomusjohtoinen valtiovarainministeriö yritti ohjata ohjata vaalikeskustelua vaatimalla julkisen talouden leikkauslistoja jopa kahden miljardin euron edestä. Vertailun vuoksi todettakoon, että Tampereen kaupungin vuosibudjetti on 1,6 miljardia euroa.

Sote-uudistuksen syrjäseutuleikkaukset hahmottumassa Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla on keskusteltu viime viikkoina alueellisesti sote-uudistusta valmistelevan PoPSTer-hankkeen pohdinnoista, jonka mukaan maakunnasta voitaisiin lakkauttaa jatkossa vuodeosastot jopa kymmenestä kunnasta. Kyseessä on puhdas leikkauslista. Tätä hallituksen sote-uudistuksen konkretisoituminen tietää!

Eduskunta mukaan talkoisiin

Viimeiset päivät ovat olleet melkoista mylläkkää, niin puolesta kuin vastaan hallituksen suunnitelmien.

Suomen Pankin pääjohtajan ja johtajan talouskatsaukset

 

Suomen Pankin pääjohtajan ja johtajan talouskatsaukset (paljon kalvoja)

*

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen puhe Suomen taloustilanteesta.  Budjettiriihessä 9.9.2015:

Pääjohtaja Erkki Liikasen puhe talouden näkymistä. Budjettiriihi, 9.9.2015.

Linkki SP:n kotisivuille: Kalvoja 26 kpl.

Sipilän lista, märkä sukka vasten köyhän kasvoja

- Loppiainen ja helatorstai muutetaan palkattomiksi vapaapäiviksi

Demokratian pelisäännöt unohtuivat AY-liikkeeltä ja oppositiolta

Hallituksen ilmoitus saavutettujen etujen leikkauksista saivat ammattiyhdistysliikkeessä sekä sen eduskunnassa istuvissa kumileimasimissa aikaan odotettua ahdistusta.

Perussuomalaiset ei ole työväenpuolue

Perussuomalaiset aloitti hallitustaipaleensa kolme kuukautta sitten. Kolmessa kuukaudessa puolue on ehtinyt pettää äänestäjänsä jo useampaan kertaan ja tehnyt selväksi, ettei ole työväenpuoluetta ilman sosialismia.

Vaaleja edeltäneet puheet oikeudenmukaisesta sosiaaliturvasta on korvattu uhriutumisella Putkosen listoista ja Immosen painajaisista.

"Työväenpuolue" lähti yhdessä rintamassa porvarihallituksen muiden puolueiden kanssa sanelemaan yhteiskuntasopimusta, josta ei työntekijän näkökulmaa etsimälläkään löytynyt.

Mistä se nyt taas kiikastaa, Suomi?

Jäikö teiltä vaalien tuloslähetys katsomatta, ettekä vielä tiedä kuka voitti? Minäpä kerron teille, Suomessa on nyt porvarihallitus ja sillä selvä. Elvytystäkö te odotitte?

Miljardien leikkauslista, jossa ei kosketa perusoikeuksiin

Minulta kysyttiin leikkauslistoja, niin päätin näin aamukahvin ohessa nopeasti näpytellä yhden tällaisen alustavan listauksen, jolla säästämme kirjaimellisesti miljardeja ilman, että joudumme koskemaan perusoikeuksiin, sosiaaliturvaan, koulutukseen, terveydenhuoltoon tai mihinkään muuhunkaan, mitä suomalaiset keskimäärin arvostavat. Leikkaaminen vahingoittamatta ketään on Suomessa hyvin helppoa, koska meillä on uskomaton kasa turhaa ryönää, josta juuri kukaan ei hyödy mitään ja joka on usein jopa haitallista. Näistä leikkauksista kärsii suurin piirtein ainoastaan ns.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä