MarkkuTurpeinen Musta tuntuu ja muuten minun mielestäni!

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikka

Puheeni vaelluskalojen ja kalaväylien puolesta Iijokisoudussa

Osallistuin Iijokisoutuun Taivalkoskelta Pudasjärvelle, perämiehenä, soutajana ja ranta-apulaisena. Puheeni Iijoen Kipinänkosken kyläjuhlassa 6.7.2017 Kipinän Tohon laskun jälkeen. Puheen vedin kalahatustani. Kirjoitettuna videosta alle: https://www.youtube.com/watch?v=o2fzecd3Ebw&feature=share

”Kiitos järjestäjille todella paljon tästä mahdollisuudesta puhua tässä tilaisuudessa.

Kuuntele, ajattele ja keskustele

Elämme mielenkiintoisia aikoja julkisen ja yhteiskunnallisen keskustelun osalta. Tietoa saa enemmän kuin koskaan ja yllättävää kyllä sitä vähemmän tietoa käytämme osana keskustelua mitä enemmän sitä on saatavilla. Tutkijoita leimataan ja painetaan alas. Tuntuu, että mitä hullumpi teoria tai johtopäätös sitä enemmän se saa keskustelua aikaan. Käytän tässä kirjoituksessa ilmastoa esimerkkinä mutta en asian takia vaan sen takia, että yritän hahmottaa isoa kuvaa. Miksi olemme tässä tilanteessa, jossa meillä olisi mahdollisuus käydä oikeaa ja järkevää keskustelua mutta emme siinä onnistu.

Hyvät Suomen kansalaiset!

Hyvät Suomen kansalaiset! Nykyisen hallituksen tuhotessa Suomea ja rikkoessa vaalilupauksia, tulee mieleen mitä Suomesta on jäljellä vuonna 2023. Antti Rinteen vappusatanen oli juuri niin katteeton lupaus kuin oli odotettavissakin. Käsi ylös, joka oikeasti uskoi siihen? Vappusatanen olisi ollut tarpeellinen lisä monelle jo valmiiksi pieneen eläkkeeseen. Sipilä onnistui kuitenkin asettamaan lääkkeille 50 euron omavastuun ennen kelakorvausta. 50 euroa ei kuulosta paljolta mutta pienituloiselle jokainen ylimääräinen menoerä on iso lovi talouteen. Satasta siis olisi kaivattu.

Talous & Tulevaisuus

Yhä useampi ihminen huomaa olevansa tilanteessa, jossa joutuu miettimään, miten pärjätä tulevaisuudessa? Hallitus aikoo korottaa Afrikkaan menevää kehitysapua 700 miljoonalla vuodessa ja samaan aikaan moni joutuu vastakkain sen tosiasian kanssa, etteivät enää pärjää peruspalkalla. THL julkaisi alkuvuodesta tutkimuksen lapsiperheköyhyydestä, jossa todettiin lapsiperheköyhyyden asettuvan noin kymmenen prosentin tietämiin, joka suomeksi tarkoittaa 126 000 lasta. Tutkimus toteaa: ”Pikkulapsiperheiden köyhyys on vaarallisinta, sillä se heijastuu kaikkein useimmin vielä aikuisiälläkin.

Suomen kaivosasioissa luontoympäristö ihmisineen ei oikeutta saa

Suomen kaivosasioissa ei luontoympäristö ihmisineen oikeutta saa. 

Päivän 10.7 Ylen Uutisen mukaan Suomen järjestelmän "oikeuskäsitys" pitää tämmöisiä summia riittävinä kaivoksien jätteiden jälkihoitoon:

"Tukes määräsi 50 000 euron vakuuden huhtikuussa 2018. Kaivosyhtiö Dragon Mining oli esittänyt vakuuden suuruudeksi 10 000 euroa.

Kaivoslain mukaisen vakuuden lisäksi Dragon Mining on ympäristöluvassa määrätty asettamaan 70 000 euron vakuus kaivannaisjätealueen asianmukaisen jätehuollon varmistamiseksi."

Lääkkeet vai nälkä?

Pääministeri kävi kirjastossa Riihimäellä. "Hän (Rinne) sanoo kuulleensa viime vuosina vaalikiertueilla usein, kuinka ihmiset joutuvat miettimään, onko heillä varaa ostaa lääkkeitä vai ruokaa. - Semmoista tilannetta ei saa olla Suomessa kenelläkään, Rinne nostaa ääntään."

Antti Rinne on jo pari vuotta kertonut tätä kauhutarinaa kuinka oli torilla tavannut eläkeläisnaisen, joka "joutuu valitsemaan ruoan ja lääkkeiden välillä".

Uraanivoiman radioaktiivisista päästöistä ja ongelmista

Puoluekokouspuheeni uraanivoiman päästöistä ja ongelmista

julkaistu Kalevan blogissa 22.6.2019

 

Vihreiden puoluekokous su. 16.6.2019

 

Toinen puoluekokouspuheeni Vihreiden puoluekokouksessa (aikaa puheille on 2 min.) 

Hyvät eurooppalaisen puolueen Vihreät,

Uraanivoima ei ole päästötöntä ja jätteetöntä.

Uraanivoima tuottaa radioaktiivisia päästöjä ja jätteitä aina uraanikaivoksista/uraanituotannoista uraanivoimaloiden päästöihin ja ydinjätteisiin.

Inhoan myös miespoliitikkoja

Jokunen aika sitten havahduin ajatteluni olevan hyvinkin seksististä: Kaikki inhoamani poliitikot olivat naisia ja taisivatpa edustaa vielä yhtä puoluettakin.

Päätin ruveta inhoamaan myös miespoliitikkoja ja se oli uskomattoman helppoa.

Tässä lista:

Ville Niinistö - hän on kuin Trump: Twiittaa ensi ja ajattelee sitten, jos ajattelee.

Huumeiden kieltolaki vallankäytön välineenä.

Huumeiden kieltolaista vallankäytön välineenä nähtiin kuukausi sitten Venäjällä räikeä esimerkki ja syntyi todella erikoinen näytelmä, kun korruptiota tutkiva journalisti Ivan Golunov otettiin kiinni epäiltynä huumeiden myymisestä. Syytteet (onneksi) pian kumottiin, mutta nyt hän saa elää pelossa todennäköisesti loppuelämänsä. Ei toki ole ainutkertaista, että huumetuomioita käytetään esim. poliittisten vastustajien vangitsemiseen, kuten mm. Duterte Filippiineillä tekee. 

EU:n herraonni: humalikkoa seuraa huijari?

Junckerin työkyky ja väitetty alkoholismi jäivät arvoitukseksi EU-kansalaisille. Onko Saksan tilintarkastustuomioistuimen ja liittopäivien tutkintakomitean kynsissä oleva von der Leyen lintu vai kala? Joutuuko hänkin vaihtoon? 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä